f Woning Taxaties Amersfoort en omstreken

Contact

Neem contact met mij op.

Doel van een taxatie

Een taxatierapport geeft een zo nauwkeurig mogelijke indicatie van de actuele marktwaarde van de woning. Bijvoorbeeld nodig bij het verkrijgen van een hypotheek. Maar een taxatierapport is ook te gebruiken bij een verkoop- en aankoopbeslissing, boedelscheiding en/of een aanslag successierechten.

Hoe vraagt u een taxatie aan?

Bel ons op 06-51176004 of vul het contactformulier in zodat wij u snel terug kunnen bellen en na een introductiegesprek kunnen wij alle zorgen voor u uit handen nemen en het traject van A tot Z verzorgen.

Hoe verloopt een taxatieproces?

Stappen plan 

  1. Aanvraag taxatie telefonisch of via het aanvraagformulier.
  2. De taxatie wordt door ons aangemeld bij het validatie instituut NWWI. U ontvangt een bevestiging van de taxatieaanvraag met het verzoek deze te accepteren.
  3. Wij maken de afspraak voor de woningopname, met u of bijvoorbeeld de verkopend makelaar.
  4. Tijdens de opname maken wij foto’s, een uitgebreide omschrijving en letten wij op specifieke zaken zoals het onderhoud, de bouwkwaliteit, eventuele gebreken, de staat van onderhoud maar bekijken wij ook de directe omgeving of daar bijzonderheden te constateren zijn die de waarde nu of in de nabije toekomst kunnen beïnvloeden.
  5. Onze taxateur onderzoekt vervolgens het bestemmingsplan, verzamelt informatie over de bodemkwaliteit, de recente transacties in de omgeving en het actuele woningaanbod.
  6. Het rapport wordt verder uitgewerkt.
  7. Het rapport wordt ter validatie aangeboden aan het NWWI.
  8. Na akkoord van het NWWI melden wij het taxatierapport gereed en ontvangt u een kopie van de rapportage inclusief alle bijlagen in uw mailbox.
  9. Enkele dagen na de taxatie ontvangt u van ons de factuur met het verzoek deze te voldoen binnen de afgesproken tijd (dat kan bijvoorbeeld ook zijn pas bij de overdracht van de woning).